Behandelingen

Behandelingen

Bij de eerste behandeling wordt middels een intakegesprek een diagnose gesteld op basis waarvan een behandelplan gemaakt wordt. Hierna start uw eerste behandeling. De vervolgbehandelingen worden gepland. 

Acupunctuur en voetreflex zijn therapievormen die prima kunnen worden toegepast naast een behandeling in de reguliere gezondheidszorg: een natuurlijke aanvulling op de westerse geneeskunde!

 

Doorgaans gaat u als u ziek bent of u zich niet lekker voelt naar een zorgaanbieder. In de wereld van de Chinese geneeskunde worden mensen aangemoedigd om contact te zoeken vóórdat er iets mis is.

Acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die al voor meer dan drieduizend jaar klachten en ziektes behandelt. Het bestaat uit het plaatsen van steriele dunne naalden, meestal snel en pijnloos. Indien nodig kan een andere techniek gebruikt worden, zoals Guasha (strijkingen), Moxa (verwarmen) en Cupping (techniek waarbij een cup op je huid wordt geplaatst). 

Acupunctuur kan bij een groot aantal klachten worden toegepast en kent weinig tot geen bijwerkingen. Verder kan acupunctuur de fitheid en de natuurlijke weerstand verbeteren en de levenslust stimuleren. Daarmee heeft acupunctuur dus ook een preventieve werking. De WHO (World Health Organisation) heeft een lijst samengesteld met klachten die met behulp van acupunctuur behandeld kunnen worden. Deze lijst kun je terugvinden op acupunctuurgids.nl 

Voetreflexmassage 

De voet weerspiegelt ons hele lichaam. Voetreflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Door middel van een speciale massagetechniek op de voeten, waar de reflexzones liggen die corresponderen met lichaamsonderdelen, krijgt het lichaam prikkels om te herstellen. 

 

Voetreflexmassage kan gebruikt worden als middel tegen vele klachten. Enkele voorbeelden zijn: spijsverterings-, ademhalingsproblemen, spier- en gewrichtsklachten, vermoeidheid, hormonale stoornissen en stress. 

 

Voetreflexmassage helpt tijdens behandeling van ziektes als jicht en reuma. Daarnaast heeft voetreflex een zeer ontspannende werking. Hierdoor ontstaat lichamelijke en geestelijke rust en geeft het evenwicht.